maandag 17 juli 2017

Autonoom maar niet alleen

We liggen nu al tweeënhalve week bij de sluis van Donchery en komen geen meter vooruit. Maar het leven gaat gewoon door. We zijn nu heel blij met de aanpassingen die we voor de reis gemaakt hebben. Zo maken we uit het Maaswater ons eigen drinkwater met een ultra filtratie membraan systeem van Akvoregia dat alle virussen, bacteriën en vaste deeltjes tegenhoudt en een actief koolfilter dat de rest van de ongewenste stoffen adsorbeert. Dus we hoeven niet te slepen met jerrycans.
En de nieuwe zonnepanelen vanMiasolé leveren ons iedere dag weer tussen de 4 en 6 kWh., genoeg voor onze lampen, pompen, wasmachine, koelkasten, computers, opladers etc.


De geiser en de gasfornuizen werken op propaan.
Bij bijna iedere supermarkt en tankstation zijn die te verkrijgen, herkenbaar aan de flessen die half zilver, half blauw zijn en iets meer gas bevatten (13 kg) dan de Nederlandse flessen en dezelfde aansluiting hebben (merk Butagaz).

Een goed gevulde dieseltank helpt natuurlijk ook.

Ondertussen komen allerlei vrienden en familie op bezoek. Het lijkt hier soms wel een kleine Nederlandse kolonie. Het was heel gezellig met Derk en Jet, de zus van Katheline. Ze bleven bijna een week.
En Wilco kwam een paar dagen langs, op weg naar de Pyreneeën.
Eergisteren kwam dochter Iris met vriendin Maartje en ook Yette komt weer een paar weken aan boord.
Gister kwam ook buurman Joost die ondertussen op mijn ligplaats in Wijk past, met vriendin Dorenda, 2 honden en de post langs in zijn omgebouwde Mercedes camperbus.
Op de 14e juli hebben we mee herdacht en gefeest met de mensen uit Donchery, de buurman in het voormalige sluishuisje kwam aan boord met zijn dochtertje: kortom, als we niet uitkijken gaan we nog wortelen....
2 opmerkingen:

 1. Henk, zijn die zonnepanelen; MiaSolé CIGS dunne film paneel 200 Wattpiek: 1700 x 990
  lijkt me interessant..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 3 dunnefilm panelen van 370 Wattpiek elk met afmeting 100 * 260 cm. Er zitten reeds plakstrips op aangebracht dus je plakt ze zo vast. Lekker dun, lekker licht.

   Verwijderen