zondag 13 augustus 2017

Champagne

Op maandag 7 augustus vertrokken uit Reims. Begin van de middag kwamen we aan in Beaumont-sur-Vesle. Net na de sluis aldaar aangemeerd. We zijn nu duidelijk in het gebied van de Champagne in beide betekenissen (het gebied en het drankje). Niet ver van onze ligplaats beginnen de uitgestrekte wijngaarden waar de beroemde bubbeldrank van gemaakt wordt.
Alle bekende namen staan hier ingebeiteld in stenen langs de kant van de weg om hùn wijngaard aan te duiden.
Dinsdag blijven liggen. Even op de fiets naar Verzy, zo'n typisch champagnedorp tegen de heuvel opgebouwd.
Woensdag, nog voor we vertrekken, duikt Katheline het water in om waterplanten rond de schroef te verwijderen, mes tussen de tanden. We passeren het (goed verlichte) Souterrain de Mont-de-Billy, een tunnel van 2302 meter. Wel moesten we bijna een uur wachten op een pleziervaartuig en een spits van de andere kant. Daarna nog 8 sluizen en halverwege de middag aangemeerd in Condé-sur-Marne, net na de laatste sluis in het Canal de l'Aisne à la Marne.
Donderdag komen Ellen en Annelies, op hun weg terug van vakantie richting Nederland.
Vrijdag over het Canal Lateral à la Marne gevaren tot vlakbij Epernay. Onderweg komen we Samuel tegen die een lift wil. We leggen aan voor de laatste sluis en blijven daar voor het weekeinde. Hierna begint de bevaarbare Marne. Gewandeld en gefietst naar Epernay.
Zondag vertrekken Ellen en Annelies naar Fumay, wij fietsen de berg op naar Hautvillers, de bakermat van de champagne en lunchen aldaar op een mooi gelegen terras. Het weer is verrassend aangenaam na de wat kouwelijke dagen ervoor. We proeven onze eerste bubbels van een plaatselijk champagnehuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten