woensdag 23 augustus 2017

Marne

De afgelopen week eindelijk weer eens lekker voluit varen over een fatsoenlijke en prachtige rivier: de Marne. Op maandag 14 augustus s'ochtends door de laatste sluis in het Canal Lateral à la Marne waar we het hele weekend voor gelegen hadden. Begin van de middag vastgemaakt achter de sluis van Vandières, met een mooi zicht op Châtillon-sur-Marne, met een kolossaal standbeeld van Paus Urbanus die hier geboren is.
Dinsdag op de fiets door de wijngaarden van Vandières naar Châtillon-sur-Marne. De supermarkten waren dicht want het was Maria Hemelvaart.
Woensdag doorgevaren naar Dormans en aangelegd bij een prachtige oude graansilo. Vaak vind je daar een goede aanlegplaats. In Dormans zijn we donderdag gebleven vanwege het regenachtige weer en ook vrijdag: de verjaardag van Katheline, op de foto in gesprek met zoon Ino.
Ook in Dormans treffen we, achter het kasteel op een heuvel, weer een indrukwekkend oorlogs herinneringsgebouw aan "opdat we niet vergeten". Nou dat vergeten lukt echt niet in Frankrijk want ieder dorp eert zijn helden die hun leven gegeven hebben voor het glorieuze vaderland.
Zaterdag naar een wat grotere plaats gevaren: Chateau Thierry. We hoeven niet langer elke dag de stuurhut af te breken en na de reis weer op te bouwen want de bruggen hebben eindelijk een voor ons bruikbare doorvaarthoogte.
En alweer vonden we een mooie aanlegkade, precies groot genoeg voor ons schip. Zondag Olga van de trein gehaald, die vaart een week mee. Maandag 21 augustus nog even Chateau Thierry verder bekeken. Het weer belooft deze week heel mooi te worden.
Dinsdag naar Saâcy-sur-Marne waar we voor de sluis afmeren.
En vandaag (woensdag) doorgevaren naar Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux. Daar blijven we morgen ook nog om vrijdag door te varen naar Meaux.
Ik ga me steeds meer verbazen over al die prachtige namen die men zelfs voor de kleinste dorpjes bedacht heeft.
Overigens zwemmen we bijna iedere ochtend even in de Marne om lekker wakker te worden.

1 opmerking:

  1. Grinnik, on-Hollandser kan het bijna niet met mooie eerste foto!! Maar wel gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen