vrijdag 4 augustus 2017

Richting Reims

Op maandag 31 juli hebben we Rethel weer verlaten en Yette achtergelaten. Ze gaat nog een paar dagen naar Reims alvorens huiswaarts te keren. We komen nu weer af en toe een spits tegen, het scheepstype dat helemaal afgestemd is op de Franse kanalen en sluizen. Hoewel: het houdt niet over als je er eentje tegenkomt... Ze laden graan bij een van de vele hoge graansilo's die je in dit gebied van uitgestrekte tarwevelden tegenkomt.
De motor geeft een beetje teveel rook naar onze zin, pas na een paar uur varen wordt dat beter, als we thuis zijn maar eens naar kijken. Aangemeerd in Asfeld, een dorp met een extravagante kerk in de vorm van een viool.
In Asfeld zijn we een dag blijven liggen om niet in de regen te hoeven varen, wel een mooie wandeling door de graanvelden gemaakt waar de tarwe al vanaf gehaald is. Tegen de avond kwam nog een bever moeder met haar kleintjes langs zwemmen.
Op woensdag 2 augustus naar Berry-au-Bac gevaren, daar waar het Canal de l'Aisne au Marne aan takt op de Aisne. We lagen net, de was opgehangen of er kwamen 2 Hollanders langs: Peter en Marja, de ouders van John en Tim die onze keerkoppeling gemaakt hebben. Ze waren nieuwsgierig en hebben ons opgespoord omdat ze toch in de buurt waren met de caravan: leuk!
Donderdag best veel wind, kracht 4, wat het invaren van de smalle sluisjes lastig maakt. Om 8:30 uur kwamen Willem en Joke aan om mee te varen naar Reims. Tegen 3 uur lagen we vast aan een spits midden in het centrum van Reims. Wel gehorig met die snelweg aan de overkant en andere grote-stads-geluiden maar ja, wel  op loopafstand van de kathedraal, het Musée des Beaux Arts en al die andere beroemde bezienswaardigheden van deze oude keizerstad....
Vrijdag rustig aan gedaan, brood gehaald, Yette kwam ons nog toevallig achterop fietsen, s'avonds uit eten met Joke en Willem, super gezellig!
We blijven in ieder geval het hele weekend nog, er is hier zoveel te zien en te beleven.


3 opmerkingen:

  1. Leuk om weer wat van jullie te zien en vernemen! Prima naar de zin!
    Groet van Mia en Pim.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Houden jullie het wel een beetje uit met die hitte in Z-Frankrijk? Voor ons zit de Grande Tour de France er niet meer in. We gaan rustig richting Parijs. Een rendez-vous zal waarschijnlijk pas in Nederland mogelijk blijken....

    BeantwoordenVerwijderen