woensdag 31 mei 2017

Naar Dinant

Op maandag 29 mei de motor weer gestart, we verlaten om 10:30 uur na een kleine week de hoofdstad van Wallonië. Het is nog steeds prachtig weer. De keerkoppeling lijkt ok. Na een voorspoedige tocht door een prachtig landschap komen we om 15:15 aan in Bouvignes-sur-Meuse, een plaats net onder Dinant (dat wil zeggen stroomafwaarts van Dinant). Het is zo warm dat we picknicken onder een naburige boom.
Net als in Namen veel lege maar prachtige huizen. In 1985 lag de Jeanette een nacht aan precies dezelfde loswal. Maar van de grote fabriek die er toen nog was is alleen de schoorsteen nog over.
We hebben veel profijt van de nieuwe zonnepanelen die iedere dag 4 of 5 kiloWatturen leveren aan de accu's. Meer dan genoeg voor de (LED-)lampjes, de pompen, de hele ICT infrastructuur en af en toe een was of een brood bakken. 's Avonds en de volgende dag Bouvignes en Dinant verkend. Gegeten in Café Leffe (ja, dat komt hier vandaan) en om 20:00 uur een live verbinding met Wijk bij Duurstede waar de EigenWijkse Energie Coöperatie haar ALV en Energiecafé heeft.
Op woensdag 31 mei verlaten we om 10:15 Bouvignes-sur-Meuse weer en komen tegen drie uur aan in Givet.
We varen voorbij de plek waar ik heel vroeger (1985) ook even gelegen heb maar waar nu een passagiersschip ligt: de Rocher Bayard. De citadel hebben we overgeslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten