maandag 18 september 2017

Paris, au revoir....


Vanochtend, maandag 18 september, weer vertrokken uit Parijs, na ruim 2 weken liggen aan de Quai de l'Oise. De oude Brons had er geen zin in, na al die tijd. Alle perslucht opgestart, nieuwe gemaakt met de hulpmotor en toen wat later dan gepland op weg. Weer terug door het Canal Saint Martin, om 11:30 uur de Seine opgedraaid. We zijn net op tijd voor het groene licht om tussen de twee eilanden door te mogen varen.

Iris en Stingo zijn aan boord, ze waren vrijdag eind van de middag aangekomen. Een paar uur eerder hadden we Jola en Martin uitgezwaaid die vanaf woensdag aan boord waren. Met hen zijn we woensdagavond naar een dichtstbijzijnde tangosalon geweest waar opmerkelijk veel jonge mensen opmerkelijk goed dansten.
Ook Elly en Nicolaas zijn vanaf gistermiddag aan boord. Op het Gare du Nord zie je de verscherpte beveiliging, net als bij ons aan de kade waar regelmatig een kudde zwaar bewapende jongemannen langzaam langs loopt.

Verder hebben we afgelopen week nog de grote moskee van Parijs bezocht en de Jardin des Plantes. En nog de overblijfselen van een Romeinse arena, aan de toenmalige toegangsweg naar Lutetia, de Rue Mouffetard.

Vrijdag havengeld betaald voor de fijne ligplaats ten kantore van Catherine Vandendegen en zondag de stroom afgerekend met de jongens van de Barboteur die zo vriendelijk waren om ons te laten profiteren van hun geweldige atoomstroom (ahum....).


Zaterdag nog wat rondgezworven in de Marais en het prachtige Place des Vosges bewonderd. Wat sterk doet denken aan het Place Ducale van Charleville-Mézières maar dan met bomen.

En vandaag dus weer en route. Richting noorden. Het is werkelijk spectaculair om onder al die oude beroemde bruggen door te varen en die prestigieuze bouwwerken vanaf het water voorbij te zien glijden. De Notre Dame die opdoemt vanonder een brug, de Eiffeltoren, het Musée d'Orsay, de kademuren met die karakteristieke bomen, al in herfsttinten....

Uiteindelijk 17 kilometer stroomafwaarts, voor de sluis van Suresnes, afgemeerd.
Morgen naar Conflans Saint Honorine.


1 opmerking:

  1. Lijkt me geweldig om Parijs vanaf de waterzijde te zien, en in het hart te kunnen liggen.

    BeantwoordenVerwijderen