zondag 22 oktober 2017

Zeeland

Maandag 16 oktober om 10 uur vertrokken uit Gent. De draaibrug in de Wondelgem straat door, de Tolhuissluis in en dan via Tolhuisdok en Voorhaven richting Kanaal van Gent naar Terneuzen. Hiernaast de foto die een oude-schepen-spotter van ons maakte. Om 13:30 uur aangelegd aan de Beurtvaarderskade (zijkanaal A) in Terneuzen.
De volgende ochtend naar buiten geschut, met de grote jongens. De Westerschelde op, een hele overgang na zoveel maanden smalle ondiepe Franse kanalen en spitsensluisjes...
Gelukkig weinig wind want ja, de Westerschelde voelt voor ons toch wel als zee. En daar varen ook de ècht grote jongens die ons de spullen komen brengen die de Chinezen allemaal voor ons maken.

In Hansweert de sluis door, dwars door Zuid-Beveland gevaren om op de Oosterschelde uit te komen. Aangemeerd in de Koningin Julianahaven van Yerseke waar ook de vissersschepen liggen. Lange touwen om vast te maken want ruim 3 meter eb en vloed. Lekker vis gegeten in de Viskêête aan de haven.

Ook woensdag varen we weer, na afscheid genomen te hebben van Jet. De Oosterschelde over, door het Brabantsch Vaarwater, Mastgat, Zijpe, de Krammersluizen door naar het Volkerak. Na de Volkeraksluizen leggen we, na een lange dag varen, aan in de Voorhaven van Willemstad. Prachtig stadje, prachtig weer (voor oktober).

En donderdag doen we het wat rustiger aan, we bekijken eerst Willemstad en dan starten we de oude Brons weer op en varen
rustig over het Hollands Diep naar Dordrecht alwaar we afmeren in de Wolwevershaven, hartje stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten