zondag 4 juni 2017

Drijvende moestuin

Al enige jaren eten we veldsla, tuinbonen en tomaten uit Henk's vierkante meter tuin op het vlot naast de Jeanette. Ook verse kruiden te over. Een grote tuin hoef je niet te hebben om te genieten van tuinieren en een eetbare tuin te hebben. 


In maart bouwt Henk twee tuinbakken voor op de Jeanette, zodat we onderweg een eigen moestuin hebben. Tineke en Sarida helpen mee met het vullen van de bakken door tuinaarde te brengen.
Met het warme weer iedere dag sproeien, koelt de hele omgeving af. Wat een plezier om nu al ruim twee weken iedere dag grote bakken sla uit eigen tuin te eten. De koolrabi heeft al een diameter van bijna 10 cm, de radijzen en lente uien zijn heerlijk, iets van de de koriander, bieslook, rozemarijn, tijm en munt is terug te vinden in ons eten. Ik voel me rijk met zo’n tuintje.
De leukste tip kreeg ik van Yette. Je koopt zo’n combi sla met wortels en kluit en plukt er een volle bak sla van. Daarna zet hem in je moestuin. Na een week kan je weer een volle bak sla plukken. Als je niet teveel plukt blijft het maar aangroeien. Echt iets om straks ook op een balkonnetje te doen of met de kinderen op het kinderdagverblijf.

Of de courgette en de komkommer goed gaan vrucht dragen horen jullie over een paar weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten