zondag 11 juni 2017

Een zondag in Lumes

Op zaterdag 10 juni vroeg opgestaan, ontbijt, stuurhuis naar beneden, motor gestart en weg uit Laifour. Het reisdoel is Charleville-Mézières. Langzaam aan verlaten we het bergachtige gedeelte van de Franse Ardennen en komen in meer vlak terrein. We zien weer grasland en koeien. Het is een heerlijke vaardag.

In de rivier worden veel oude stuwen ingrijpend gerenoveerd.

Als we vlakbij Charleville-Mézières zijn zien we op de AIS dat de
Cinclus die we al eerder tegenkwamen, in de stad afgemeerd ligt. We proberen te bellen om er achter te komen of er nog plek is maar krijgen geen contact. Daarop besluiten we door te varen naar Lumes waar Jenny en Bob van de Naik zo vriendelijk zijn om een beetje op te schuiven zodat we er nog bij kunnen.


Zondag beloofd een warme dag te worden. We blijven liggen, wasje gedraaid, vers brood bij de plaatselijke bakker: een lazy sunday afternoon.
Wel gaat Henk nog even op de fiets naar Charleville-Mézières om onder meer het volgens zeggen bijna mooiste plein van Frankrijk te bekijken: de Place Ducale.
Prachtige 17e eeuwse statige panden met arcaden die een groot rechthoekig plein omzomen. Jammer genoeg staat er nu een grote tent waarin twee oude rockers Beatle nummers reproduceren en allerlei kramen waarin je opgeroepen wordt om bloed te geven of borstvoeding.
En we komen ineens Vincent tegen in een van die mooie etalages onder de arcaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten